Ушанували пам’ять воїнів Князівської бригади зі Старовижівщини, які загинули на Київщині

31 Серпня 2023, 14:25
Меморіал у селі Дмитрівка на Київщині 1931
Меморіал у селі Дмитрівка на Київщині

У День пам’яті захисників України в Бородянській тергромаді у селі Дмитрівка на Київщині відбулось відкриття Меморіалу Героїв.

Цю гранітну стелу встановили на місці, де незламним щитом воїни 14 ОМБР ім. Князя Романа Великого першого механізованого батальйону другої механізованої роти в перші дні повномасштабного вторгнення зупинили російських окупантів. Їх загинуло тут 26 – мужніх солдат і офіцерів, відданих Батьківщині до останнього подиху. Серед загиблих – двоє захисників зі Старовижівської громади – Валентин Шум з Мизового та Анатолій Зубар зі Старої Вижівки. Про це написали на сторінці Бородянської селищної об'єднаної територіальної громади у фейсбуці.

До Дмитрівки 29 серпня 2023 року приїхали рідні загиблих захисників, їхні друзі, голови громад з Волині та Рівненщини, Хмельниччини й Вінничини, Харкова та Луганщини, Львівщини і Тернопільщини.

На скорботних урочистостях також були присутніми заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, заступник голови Бучанської райдержадміністрації Євген Рибалко, Бородянський селищний голова Олександр Сахарук, депутати Бородянської селищної ради Володимир Тонюк, Павло Остапченко та Юрій Власенко, представники духовенства та Бородянської тергромади. Їхні виступи були сповнені невимовною повагою до загиблих воїнів і до всіх Героїв України, співчуттям рідним та вірою в перемогу над російським агресором.

Представники ПЦУ відслужили молебень за загиблими.

«З невимовною пошаною та увагою всі слухали виступ товариша загиблих, заступника комвзводу Данила Мельника, на долю якого випали важкі тривалі випробування в російському полоні. Щемливими емоціями повнились спогади родин Героїв»,  − ідеться в повідомленні.

Меморіал спорудили за значної фінансової допомоги американських ветеранів, зокрема, Марка Джея Ліндквіста та кошти місцевих благодійників. Автором ескізу монументу є Віктор Камінський. Ініціаторами спорудження − депутати Бородянської селищної ради Володимир Тонюк та Павло Остапченко.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024