У Старій Вижівці День пам'яті захисників України відзначили спільною молитвою

29 Серпня 2023, 14:46
У Старій Вижівці День пам'яті захисників України відзначили спільною молитвою 1200
У Старій Вижівці День пам'яті захисників України відзначили спільною молитвою

У селищі Стара Вижівка відзначили День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

«Ушановуємо військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України. З датою 29 серпня пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили через соняшникові поля. І саме під соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя. Саме тому сонях − символ Дня пам’яті захисників України», − ідеться в дописі.

Працівники селищної ради, рідні загиблих, священники та мешканці громади долучились до акції «Сонях», розмістивши стилізовані соняхи з тканини на одязі на лівій стороні грудей.

Читайте також: У Старій Вижівці вшанували пам’ять загиблих захисників України. 

Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Селищний голова Василь Камінський зазначив, що в нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну, і це нагода для всіх нас зробити усе можливе, аби пам’ять про Героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.

Принагідно відзначили жителів краю почесними грамотами Старовижівської селищної ради з нагоди 32-ої річниці Незалежності України.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагородили Андрія Мазурика, солдата Збройних сил України.

За особистий патріотизм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагородили військовослужбовців Збройних сил України.

За активну громадянську свідомість, патріотизм, активну благодійну та волонтерську діяльність, вагомий особистий внесок у підтримку української армії відзначили:

  • Іванну Баглик, волонтерку;
  • Анну Хорват, волонтерку;
  • Юлію Цалай, волонтерку;
  • Миколу Воробця, депутата Старовижівської селищної ради, волонтера;
  • Миколу Ящука, старосту сіл Нова Вижва, Рудка, Хотивель, волонтера;
  • Григорія Вороб’я, старосту села Мизове, волонтера;
  • Віктора Романчука, волонтера.

Священники громади молилися за Україну, освятили Алею Героїв та відслужили панахиду за загиблими захисниками України.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024