До Старовижівської ОТГ хочуть приєднати 5 сільських рад

29 Березня 2018, 09:00
1412 Джерело: http://vistilug.com.ua/

Розпочалася підготовка добровільного об’єднання сіл у Старовижівську ОТГ.

Голова Старовижівської селищної ради Володимир Семенюк 27 березня видав розпорядження про створення робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Про йдеться на офіційному сайті селищної ради.

До групи увійдуть селищний голова та голови сільських рад, які дали згоду на об’єднання.

Підготовчий процес тривав три місяці.  П'ять сільських рад надали згоду на об'єднання: Галиновільська, Поліська, Мизівська, Нововижвівська та  Седлищенська. Не хочуть вступати в Старовижівську ОТГ Журавлинська, Секунська та Старогутівська сільські ради. Тож 15 населених пунктів претендують на об’єднання в Старовижівську ОТГ.

28 березня відбулося засідання робочої групи, де розглянули проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», разом із планом організаційних заходів.

Далі Законом України усім учасникам формату об’єднання надається 60 днів для проведення обов’язкового громадського обговорення та 30 днів на схвалення проектів рішень на засіданнях сесій селищної та сільських рад, які приймають участь в процесі об’єднання. Володимир Семенюк закликав якнайшвидше провести ці процеси.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024