У Старовижівській громаді мобільна бригада допомагає постраждалим від домашнього насильства

04 Серпня 2023, 10:22
У Старовижівській громаді мобільна бригада допомагає постраждалим від домашнього насильства 400
У Старовижівській громаді мобільна бригада допомагає постраждалим від домашнього насильства

На базі комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Старовижівської селищної ради» діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це написали на сторінці установи у фейсбуці.

Протягом першого півріччя 2023 року зафіксували 18 виїздів мобільної бригади, під час яких провели профілактичні бесіди та інформаційно-роз’яснювальну роботу з кривдниками щодо неприпустимості вчинення домашнього насильства.

Члени мобільної бригади роз’яснювали про відповідальність у разі повторного вчинення насильства, інформували про терміновий заборонний та обмежувальний приписи.

Постраждалим особам роз’яснювали про їхнє право на дієвий та невідкладний захист в усіх випадках домашнього насильства, соціальні послуги, медичну, соціальну, психологічну допомогу, якими вони можуть скористатися на безоплатній основі.

«Наголошуємо, що вчинення злочину (насильства) за умов воєнного стану є обставиною, яка обтяжує покарання, тому воно буде наближеним до максимального», − зазначили в установі.

Читайте також: На Старовижівщині чоловік відпрацює громадські роботи за насильство над співмешканкою. 

Постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися в Старовижівське бюро правової допомоги для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, Центр надання соціальних послуг, на «гарячі урядові лінії», Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, Центр соціально-психологічної допомоги.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024