Загинув від кулі снайпера: у Секуні попрощалися з воїном Миколою Сахарчуком

28 Травня 2023, 13:20
Похорон 2290
Похорон

У селі Секунь Дубівської громади провели в останню путь захисника Миколу Сахарчука.

Про це написали на сторінці відділу освіти та культури Дубівської громади у фейсбуці.

«Йому б жити і жити», − подумає кожен, хто бачив фото нашого усміхненого Захисника зі зброєю на плечі… 01.06.1990 – 24.05.2023 – в цих датах коротке, але гідне життя справжнього сина українського народу, мужнього воїна і щирого патріота – Миколи Сахарчука, − написали в повідомленні.

Сумна звістка про загибель на війні жителя села Секунь вмить облетіла усю Дубівську громаду, адже дубівчани пам’ятають Миколу та його брата Андрія учнями місцевої школи, знають його родину, коріння, а в селі Секунь він збудував свою сім’ю, де і народились дві донечки.

З перших днів повномасштабного вторгнення Микола − боєць Добровольчого формування Дубівської громади, а вже за рік, будучи кулеметником мужньо захищав Україну від ворога.

«Свій останній бій військовослужбовець Микола Сахарчук прийняв на Донеччині, поблизу населеного пункту Діброва, мужньо, до останнього подиху, виконуючи військовий обов’язок. Ворожа снайперська куля о 16:00 годині 24 травня 2023 обірвала його земне життя… Микола повернувся додому назавжди… на щиті», − ідеться в дописі.

Із самого ранку громада зустрічала загиблого захисника стоячи на колінах. Односельчани, друзі, мешканці громади, представники місцевої влади, військовослужбовці, побратими та вдячні земляки прийшли віддати останню данину пам'яті воїну, чиє життя обірвала війна.

Похорон захисника України відбувся в Свято-Михайлівському храмі села Секунь. Чин погребіння очолив настоятель храму протоієрей Анатолій Оверчук у співслужінні священників Старовижівської та Ковельської округи.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024