Люди району: директорка Мизівського ліцею Любов Шум

16 Травня 2023, 17:08
Любов Шум 1523
Любов Шум

Любов Шум очолює Мизівський ліцей з січня 2021 року. За фахом – вчителька музики.

Керівниця закладу розповіла Район.Стара Вижівка про роботу, школу та особисте.

– Розкажіть про себе: звідки ви, де навчалися, яку спеціальність опанували.

– Народилася і живу у селі Мизове. Маю вищу педагогічну освіту. Спочатку закінчила Луцьке культурно-освітнє училище (музичний відділ)  і працювала у сфері культури. Першим моїм місцем роботи на посаді методиста по хору був Будинок культури у Старій Вижівці.

Пізніше перекваліфікувалася: закінчила Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Методика викладання музики та етики».

На той час я вже працювала вчителькою музики у школі села Мизове. Згодом обіймала посаду заступниці директора з виховної роботи. Пройшла конкурс і з 6 січня 2021 року стала керівницею Мизівського ліцею.

– Що найважче у роботі, коли ви – директорка ліцею?

– Воєнний стан і все, що з ним пов’язано: постійні тривоги, евакуація дітей в укриття.

Узагалі маю сказати, що я пришла на цю посаду теж у непростий період: карантин, коронавірус, масковий режим, вакцинація педагогів. Водночас Мизівський ліцей став першим у Старовижівській громаді, коли в закладі вакцинувалися всі працівники.

На війні загинув мій чоловік Валентин Шум. Його пів року вважали безвісти зниклим. І я на цій посаді, мабуть, пережила все, що тільки вже можна пережити.

– Що вдалося зробити за час керівництва?

– Провели дуже багато ремонтних робіт у школі, зокрема, повністю оновили шкільну їдальню. Покращили матеріально-технічне забезпечення.

Пишаємося переможцями конкурсів різного рівня  і серед учнів, і серед вчителів. Маю сказати, що в ліцеї працює чудовий колектив.

– Ви для учнів та вчителів сувора чи лояльна?

– Думаю, аж надто лояльна.

– А якою ви були ученицею?

– Десь до сьомого класу була відмінницею, потім у мене траплялися четвірки, але вчилася гарно. Була завжди активною, організовувала різні свята. Навчалася у музичній школі, опанувала гру на баяні.

– Що або хто вас надихає і додає вам сил?

– Це мої діти. Вони чудові! Я їх обожнюю. У мене дві доньки, вони вже дорослі. Це мої крила, моя душа, моя неймовірна підтримка. Мої діти – моє все.

– Якби у вас була можливість поговорити з міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим, що б ви йому сказали?

– Звернути більшу увагу на розвиток сільських шкіл. Не завадило б додати матеріально-технічного оснащення для якісного забезпечення освітнього процесу.

– Ваше хобі, чим любите займатися поза межами освітньої діяльності?

– 27 років співаю у церковному хорі та 21 рік є його керівницею − це як друга моя професія. У вільний час вишиваю бісером.

– Ваш девіз?

– Ніколи не здаватися, іти вперед, незважаючи на перешкоди.

– А які плани маєте на майбутнє, що б хотілося покращити в школі?

– Продовжуємо роботу над стратегією розвитку закладу освіти, маємо перейти на електронні журнали та щоденники. Хотілося б ще більше покращити матеріально-технічне забезпечення. І постійно працюємо над тим, аби у школі було безпечно. Адже безпека дітей – понад усе.

Читайте також: Люди району: поліцейська зі Старої Вижівки Марина Сметюх. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024