Жителя села Яревище шахраї ошукали на майже 50 тисяч гривень

30 Березня 2023, 13:57
Жителя села Яревище шахраї ошукали на майже 50 тисяч гривень 1785
Жителя села Яревище шахраї ошукали на майже 50 тисяч гривень

Житель села Яревище Дубечненської громади втрапив на гачок до шахраїв.

Звернення до поліції щодо шахрайства надійшло 29 березня. Про це повідомили на сайті поліції Волині.

31-річний житель села Яревище в одному із месенджерів отримав повідомлення про необхідність верифікації банківської карти. Перейшовши за посиланням, чоловік увів там свої дані та паролі до карти.

Як наслідок – з рахунків волинянина зловмисники списали майже 50 тисяч гривень, адже це був сайт-двійник. Зовні він нібито схожий на онлайн-банкінг, однак якщо придивитися, то можна помітити серйозні відмінності: по-перше, посилання відрізняється від справжнього, окрім того, здебільшого на цих сайтах фіксують багато орфографічних помилок. 

За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, які вчинили злочини.     

Щоб уберегтися від шахрайських дій, пам’ятайте: 

  • якщо вас інформують про проблеми з банківською картою телефоном/смс-повідомленням – не повідомляйте важливих даних співрозмовнику та не виконуйте жодний дій, на які він вказує; не переходьте за жодними посиланнями та не вводьте свої дані;
  • коли отримуєте прохання про позики в мережі, завжди перетелефонуйте близьким і знайомим та перепитайте, чи це дійсно вони; 
  • якщо купуєте чи продаєте щось в інтернеті − не переходьте за посиланнями, надісланими повідомленням. Послуга безпечної доставки є в інструментах сайту, а краще – користуйтеся післяоплатою;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями в повідомленнях, телеграм- чи фейсбук-спільнотах, де пропонують отримати виплату. Пам’ятайте, офіційні виплати можна оформити лише в застосунку «Дія»

Якщо ж ви втрапили на гачок до аферистів, відразу телефонуйте на 102 та повідомляйте якнайшвидше про правопорушення поліції. Це допоможе вжити необхідні заходи для блокування платежів і повернення коштів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024