У Галиній Волі хочуть перейменувати вулицю на честь митрополита

26 Лютого 2018, 19:10
Митрополит Ніфонт 4356 Джерело: https://ru.wikipedia.org/
Митрополит Ніфонт

Одну з вулиць у рідному селі покійного митрополита Ніфонта (Василя Солодухи) просять назвати на його честь.

З відповідним клопотанням до органів галиновільської місцевої влади 26 лютого звернулися духовенство та віряни Володимир-Волинської та Ковельської єпархії.

Під час зустрічі з сільським головою Галиної Волі  Василем Коржаном представник ініціативної групи благочинний кримненської округи протоієрей Сергій Никонюк передав лист-прохання, підписаний митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром.

«Із постаттю одного архіпастиря, нашого сучасника, для безлічі волинян пов’язана ціла епоха – це, блаженної пам'яті, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт (Солодуха), уродженець села Галина Воля. Майже 25 років владика керував Волинською єпархією Української Православної Церкви і був він великим волинянином та духівником від Бога, який усе свої життя поклав на вівтар служіння Православній Церкві та українському народу. За його особливий внесок у новітню історію Волинського краю та для увіковічнення блаженної пам’яті спочилого архіпастиря просимо назвати одну з вулиць села Галина Воля на честь митрополита Ніфонта (Солодухи)», – йдеться у зверненні.

4
Сергій Никонюк та Богдан Єфімук подають звернення
Сергій Никонюк та Богдан Єфімук подають звернення

Те, що односельчани ревно бережуть пам'ять про свого славетного земляка, і воліють, аби вулицю, на якій розміщена хатина покійного митрополита, таки назвали на його честь, підтверджує і настоятель галиновільського храму Богдан Єфімук, який також був присутній на зустрічі.

Василь Коржан зареєстрував звернення та запевнив: його розглянуть на найближчій сесії. Тоді і стане відомо про результати голосування.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Стара Вижівка» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024