Урятували два життя: у Старовижівській лікарні розповіли про надскладну операцію

19 Березня 2023, 16:30
Сім’я Кручиків з лікарем Сергієм Литвинюком 1558
Сім’я Кручиків з лікарем Сергієм Литвинюком

Надскладну операцію в Старовижівській багатопрофільній лікарні провела бригада з 12 медиків у вагітної жінки з врощенням плаценти.

Це було 18 березня 2022 року. У цей день врятували два життя. Про це написала Світлана Ющик на сторінці медустанови у фейсбуці.

«Перший місяць війни був дуже напруженим для пологового відділення. Страх, неспокій, тривога були в серцях наших пацієнток. І ми, медпрацівники, переживали не менше за свої сім'ї і долю України. Допомагала робота: наші знання і вміння були потрібні вагітним жінкам», − написала Світлана Ющик.

У 38-річної Світлани Кручик на початок війни виявили передлежання плаценти з проростанням в рубець, шийку і задню стінку матки − врощення плаценти.

Ця патологія призводить до масивних кровотеч і в 75 % є смертельною.

До терміну пологів було ще 1,5 місяця.

«Ми розуміли, що постійні стресові переходи в бомбосховище (підвал) під час сирен, неминуче призведуть до передчасних пологів, тому ретельно все планували і готувались до майбутнього кесарського розтину. Це мав бути третій кесарів розтин. У 36 тижнів вагітності наша маленька пацієнтка попросилася народитись. На апараті КТГ з'явились ознаки погіршення серцевої діяльності в малечі», − ідеться в дописі.

Читайте також:  Учетверте стала мамою: у Старовижівській лікарні народився хлопчик. 

12 медичних працівників надавали допомогу роділлі і новонародженій дівчинці в операційній.

«Після народження дитини під час кесарського розтину ми побачили повне врощення плаценти в рубець і шийку матки. Наш діагноз повністю підтвердився, і відділити плаценту від матки було неможливо і небезпечно. Надзвичайно професійно, віртуозно, з мінімальною кровотечею Сергій Литвинюк провів оперативне втручання, і життя жінки врятували», − написала Світлана Ющик.

«День народження 18 березня 2023 року був в Ангеліни Кручик.  Дівчинці виповнився один рочок. Щастя, здоров'я і мирного неба. Ми тішимось, що дівчинка здоровенька! Нехай росте на радість батькам!», − написала Світлана Ющик.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром