Фільм про седлищенське джерело став переможцем обласного етапу конкурсу GENIUS OLYMPIAD GLOBAL

06 Березня 2023, 10:01
Кадр з фільму 1850
Кадр з фільму

Фільм про седлищенське джерело на Старовижівщині, який створили Юрій Коваль з сином Романом, став переможцем обласного і учасником національного етапу міжнародної GENIUS OLYMPIAD GLOBAL.

Про це написав Юрій Коваль у фейсбуці.  

«Спільно з Романом створили новий фільм на екологічну тему «Обміління природних джерел та водойм Волині», щоб показати, що нестача води не є якоюсь фантастичною і дуже далекою проблемою, а може стати цілком реальною навіть для такого багатого на водні ресурси краю, як наша Волинь», − написав Юрій Коваль.  

Читайте також: Світлина старовижівського школяра виборола срібну нагороду на всеукраїнському конкурсі. 

Це засвідчили події літа 2019 року, коли усі наші річки та озера суттєво обміліли, перестала бігти вода у багатьох криницях та джерелах. Зокрема, й у седлищенському та старовижівському. Особливе занепокоєння тоді викликав стан озера Світязь – перлини Волині.

Головною причиною обміління науковці назвали глобальне потепління. Проте очевидно, що свій негативний вплив на річки та озера Волині відіграє і господарська діяльність людини.

«І хоча на сьогодні рівень води у них знову піднявся, а стільки опадів, як цієї зими, у нас взагалі вже давно не було, але фільм нагадує, що наші природні багатства не є безмежними. А тому нам необхідно бережно ставитись до води та усього живого на Землі», − зазначив Юрій Коваль.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024