Старовижівські школярі здобули 15 призових місць на обласному конкурсі Малої академії наук

23 Лютого 2023, 11:50
Старовижівський ліцей 770
Старовижівський ліцей

З року в рік старовижівські діти разом із своїми наставниками наполегливо працюють над науковими дослідженнями і демонструють вагомі успіхи під час їхнього захисту на обласному конкурсі, який проводить Мала академія наук.

Не став винятком і нинішній, під час якого, незважаючи на усі випробовування, діти під керівництвом педагогів здійснили цікаві краєзнавчі розвідки, поринули у розв’язання екологічних проблем, провели складні математичні розрахунки, вивчали землю і природу, цікавились біологією та медициною, проявили широкий кругозір у багатьох інших науках, загалом вийшовши далеко за межі вивчення шкільних предметів. Про це написала Оксана Коваль у фейсбуці.

Старовижівчани стали одними із найактивніших учасників конкурсу в області і традиційно продемонстрували на ньому високий рівень. Як підсумок – п’ятнадцять призових місць на Волині, серед яких аж три – перших.

Так, серед кращих дослідників у секції мистецтвознавства – Діана Чикун (2 місце), фольклористики – Марина Дричик і Мар’яна Максимук (3 місця), Анастасія Голуб (2 місце), Христина Левчук (1 місце), української мови – Марія Павлович (1 місце), агрономії – Уляна Хлопук (3 місце), медицини – Дарія Супрунович (2 місце), біологія людини – Ангеліна Чабан (2 місце), охорони здоров’я – Максим Новік (2 місце), загальної біології – Уляна Хлопук (2 місце), прикладної математики – Роман Коваль (2 місце), соціології – Марина Дричик (3 місце), педагогіки – Христина Левчук (3 місце), етнології – Роман Коваль (1 місце).

Троє старовижівських школярів – Уляна Хлопук, Христина Левчук і Роман Коваль – відзначились одразу у двох секціях.

Дослідження трьох учнів ліцею – Марії Павлович, Христини Левчук і Романа Коваля – визнали найкращими в області і тепер будуть представляти Волинь на всеукраїнському етапі конкурсу-захисту МАН.

Успіхам учнів найбільше пораділи наукові керівники, які доклали чимало зусиль до перемог своїх юних вихованців.

Читайте також: Учениця Нововижвівської гімназії – переможниця обласного творчого конкурсу. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024