У Старій Вижівці вшанували дев'яті роковини розстрілів на Майдані

20 Лютого 2023, 18:05
У Старій Вижівці вшанували дев'яті роковини розстрілів на Майдані 550
У Старій Вижівці вшанували дев'яті роковини розстрілів на Майдані

У Старій Вижівці відбулося громадське віче вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності.

Захід відбувся 20 лютого 2023 року біля пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» за участю громадськості, представників влади та духовенства. Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

«Ушановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у час Революції Гідності. Героїв Небесної Сотні. Людей різного віку й професій, із різних регіонів, але одностайних у прагненні бачити Україну вільною та незалежною європейською державою», − сказав селищний голова Василь Камінський.

Читайте також: У Смолярах ушанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. 

«Саме дев’ять років тому вбили українців, які вирішили відстояти наш вибір на вільне майбутнє. Їхня смерть показала нам справжнє обличчя нашого ворога. Єдині, як і тоді, ми продовжуємо нашу боротьбу заради майбутнього нашої держави та заради Героїв Небесної Сотні, які перемогли у тому бою. Попереду – остаточна перемога», − ідеться в дописі. 

На знак своєї шани загиблим присутні поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні та пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Заупокійний молебень відслужили настоятель храму святителя Василія Великого – отець Іван, настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви – отець Володимир та клірик Свято-Преображенського храму селища Стара Вижівка отець Миколай.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024