На Старовижівщині державі повернули землі лісового фонду вартістю 41 мільйон гривень

15 Лютого 2023, 16:05
Ліс 902
Ліс

На Старовижівщині у власність держави повернули земельну ділянку лісового фонду вартістю понад 41 мільйон гривень.

Про це ідеться на сайті Волинської обласної прокуратури.

Прокурори Волинської обласної прокуратури у судах усіх інстанцій відстояли свою позицію щодо витребування у власність держави із незаконного володіння Смідинської сільської ради Ковельського району земельної ділянки площею 13 га та вартістю понад 41 мільйон гривень.

Остаточно довели незаконність наказів  Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, на підставі яких земельну ділянку лісового фонду, яка перебувала в користуванні державного лісогосподарського підприємства та на якій росли дерева віком від 20 до 60 років, безпідставно зарахували до земель сільськогосподарського призначення і в подальшому всупереч вимог закону передали в комунальну власність.

Господарський суд Волинської області повністю задоволив позовні вимоги прокуратури щодо повернення земельної ділянки державі, згодом рішення набрало законної сили за результатами апеляційного перегляду.

Нині ж Верховний Суд відмовив у відкритті провадження за касаційною скаргою сільської ради.

Відтак за прокурорського втручання ділянку повернули у власність держави в особі Волинської обласної державної адміністрації.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024