Декомунізація: скільки вулиць на Старовижівщині потребують перейменування

08 Лютого 2023, 14:56
Декомунізація: скільки вулиць на Старовижівщині потребують перейменування 872
Декомунізація: скільки вулиць на Старовижівщині потребують перейменування

Станом на січень 2023 року 397 вулиць на Волині, які підлягали перейменуванню у рамках закону про декомунізацію, ще не змінили назву. 

Ці дані на запит Суспільного надав голова громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков.

Перелік вулиць на Волині, які потрібно перейменувати через прив'язку до комуністичного минулого та радянських і російських діячів, Вадим Поздняков взявся досліджувати ще на початку 2022 року. Тоді його команда розіслала запити в усі громади на Волині зі зверненням перелічити такі вулиці. За підсумками, станом на 22 квітня 2022 року на Волині нараховували 838 вулиць, які потребувати зміни назви.

У січні 2023 року Вадим Поздняков продовжив дослідження та розпочав повну інвентаризацію вулиць у регіонах. Серед перших п'яти областей опрацювали і Волинь.

Перелік вулиць у громадах Старовижівщини, які ще досі не змінили назви.

  • У Старовижівській селищній раді: селище Стара Вижівка – вул.Ватутіна, вул.Гагаріна, вул.Горького, вул.Карбишева, вул.Колгоспна, вул.Пушкіна, вул.Федорова; с.Борзова – вул.8-го Березня; с.Галина Воля – вул.Колгоспна; с.Мизове – вул.1-го Травня; с.Нова Вижва – пров.8 Березня, пров.Колгоспний; с.Поліське – вул.Першотравнева; с.Чевель – вул.Першотравнева.
  • У Дубечненській сільській раді: с.Дубечне – вул.Колгоспна; с.Кримне – вул.8-го Березня.
  • У Сереховичівській сільській раді: с.Грабове – вул.1-го Травня; с.Комарове – вул.Пушкіна; с.Сереховичі – вул.8-го Березня, вул.Першотравнева.

Читайте також: Демонтаж пам’ятника Леніну та перейменування вулиць: декомунізація на Старовижівщині 30 років тому. 

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024