У Старовижівській громаді мобільна бригада допомагає постраждалим від домашнього насильства

08 Лютого 2023, 11:16
Виїзд мобільної бригади 518
Виїзд мобільної бригади

У Старовижівській громаді на базі комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Протягом 2022 року мобільна бригада виїжджала на 31 виклик, у 2023 році – на чотири. Про це написали на сторінці Центру надання соціальних послуг Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Під виїздів фахівці провели профілактичні бесіди з кривдниками. Говорили з ними щодо неприпустимості вчинення домашнього насильства та надавали інформацію стосовно прав постраждалих осіб.

Спеціалісти наголошували, що вчинення злочину (насильства) за умов воєнного стану є обставиною, яка обтяжує покарання, тому покарання буде наближеним до максимального.

Постраждала особа може звернутися в Старовижівське бюро правової допомоги для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, на «гарячі урядові лінії», Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, Центр соціально-психологічної допомоги.

Читайте також: У громадах Старовижівщини діють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги. 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024