У громадах Старовижівщини діють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги

06 Лютого 2023, 15:03
Учасники засідання 553
Учасники засідання

У Ковельській райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу з питань роботи спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Захід організували 2 лютого. Про це написали на сторінці Ковельської районної державної адміністрації у фейсбуці.

У засіданні взяли участь перша заступниця голови Ковельської райдержадміністрації Галина Коляда, заступник голови районної ради Андрій Броїло, представники ГО «Розвиток Волині», члени районної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству, керівники мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Начальниця управління соціального захисту населення райдержадміністрації Світлана Ювченко проінформувала про запобігання та протидію домашньому насильству в Ковельському районі. Посадовиця відзначила, що за даними Ковельського ВП ГУНП у Волинській області у 2022 році зареєстрували 2982 звернення щодо вчинення домашнього насильства, з них надійшли 83 − від дітей, 2230 – від жінок, 669 – від чоловіків.

З метою надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики, відповідно до їхніх потреб в територіальних громадах Ковельського району утворено 14 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі: у Велицькій, Вишнівській, Голобській, Дубечненській, Забродівській, Люблинецькій, Поворській, Ратнівській, Рівненській, Сереховичівській, Смідинській, Старовижівській, Турійській, Шацькій територіальних громадах. Мобільні бригади у 2022 році провели 152 виїзди та надали послуги 173 жінкам, 134 чоловікам, 97 дітям (до 18-річного віку).

Читайте також: Бюджети, оборона, кадрові зміни: у Ковельській адміністрації засідала колегія. 

Т.в.о. начальника відділу превенції Ковельського РУП ГУНП у Волинській області Юрій Єрохін розповів присутнім про адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачену для кривдників за вчинення домашнього насильства, про права постраждалої від домашнього насильства вимагати від працівників поліції винесення ТЗП (термінового заборонного припису стосовно кривдника), а також про їхнє право звернутись за допомогою в центри вторинної правової допомоги для винесення кривднику обмежувального припису, за порушення якого передбачена кримінальна відповідальність.

Посадовець наголосив на тому, що всі служби повинні разом проводити широку роз'яснювальну роботу з населенням з метою своєчасного виявлення і ефективного реагування на факти домашнього насильства.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром