Старовижівські школярі представлятимуть Волинь на всеукраїнській «Олімпіаді геніїв»

06 Лютого 2023, 11:01
Старовижівський ліцей 482
Старовижівський ліцей

Учні Старовижівського ліцею, які водночас є і вихованцями Волинської обласної Малої академії наук, взяли участь в обласному етапі Міжнародної «GENIUS Olimpiad Global».

Це найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі, який щороку, починаючи з 2011-го, проходить у Сполучених Штатах Америки. Про це написали на сторінці Старовижівського ліцею у фейсбуці.  

«Традиційно у конкурсі беруть участь учні 8-11 класів з понад 70 країн. Торік вперше цей захід відбувся в Україні. Незважаючи на війну, він проходить у нас і цьогоріч. Адже як би нам важко не було, але треба думати і про наші екологічні проблеми, наголошувати на їхній актуальності, шукати шляхи вирішення, підтримувати ідеї молоді щодо покращення довкілля», − зазначили в повідомленні. 

Десятикласниця Мар’яна Максимук виступила на конкурсі у категорії «Креативне письмо», одинадцятикласники Уляна Хлопук – «Наука», Роман Коваль – «Короткий фільм», Едуард Гетюк – «Мистецтво». Показово, що роботи усіх чотирьох старовижівських ліцеїстів, яким допомагали готуватися їхні наукові керівники Тамара Новік, Оксана Коваль та Юрій Коваль, визнали найкращими в області.

Волинська обласна Мала академія наук зареєструвала проєкти старовижівчан для участі у національному етапі ІІ Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України» (GENIUS Olympiad Ukraine).

Отож старовижівські діти представлятимуть усю Волинь і виборюватимуть право поїхати на Міжнародний фінал, що цього року пройде в очній формі у США на базі Рочестерського технологічного інституту Нью-Йорка.

Читайте такожСтаровижівська школярка – лауреатка обласного конкурсу. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39