У Старій Вижівці вшанували пам'ять воїнів-афганців

14 Лютого 2018, 11:20
3661

У  Старій Вижівці відбувся традиційний вечір «Афганістан болить в моїй душі».

Захід пройшов 13 лютого в районному будинку культури.  Про це інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики РДА.

15 лютого відзначають день вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-та річниця виведення радянських військ з Афганістану. Це особливий день у житті воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов'язок.

Воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій на території інших держав прийшли привітати заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, селищний голова Володимир Семенюк, голова районної ветеранської спілки учасників АТО Сергій Махонюк.

У бойових діях взяли участь 118 жителів нашого району. Не повернулися до своїх домівок Володимир Цалай із Смідина, Микола Юхимук із Залюття та Василь Коржан із Любохин.

Розпочалася зустріч із вітального слова голови районної спілки ветеранів Афганістану» Івана Шуха. Звертаючись до побратимів, Іван Олександрович наголосив на тому, що воєнні дії стали важким випробуванням і трагедією для багатьох людей, адже чимало з них зазнали психологічних потрясінь, душевного та фізичного болю. Однак спогади про ті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язку, що продемонстрували воїни-інтернаціоналісти, навіть час не викреслить з пам’яті.

Вітаючи воїнів-афганців з 29-ю річницею виведення військ із Афганістану, заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк висловив слова вдячності та шани за мужність та патріотизм, проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку. Він подякував ветеранам за належне виконання громадянського обов’язку та побажав щоб над Україною завжди було мирне небо.

Пам’ять полеглих під час виконання інтернаціонального обов’язку земляків присутні вшанували хвилиною мовчання. Опісля відбулося урочисте покладання вінків і квітів до стели загиблим воїнам-афганцям.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром