У Старій Вижівці відкрили історико-краєзнавчу виставку

18 Січня 2023, 11:58
У Старій Вижівці відкрили історико-краєзнавчу виставку 765
У Старій Вижівці відкрили історико-краєзнавчу виставку

У комунальному закладі «Старовижівський краєзнавчий музей Старовижівської селищної ради» відкрили історико-краєзнавчу виставку.

Подія відбулася 17 січня у рамках відзначення у 2023 році заходів з нагоди 515-ї річниці від першої писемної згадки про селище Стара Вижівка та село Нова Вижва, а також з нагоди 32-ї річниці створення народного аматорського хору ветеранів війни і праці «Надвечір'я». Про це написали на сторінці Центру культури і дозвілля Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Директорка музею Наталія Ковальчук ознайомила із тематикою та розділами виставки, краєзнавець Микола Шаясюк розповів про окремі сторінки історії України, Старовижівщини, Старої Вижівки та Нової Вижви, народного хору «Надвечір'я».

Художній керівник народного хору «Надвечір'я» В’ячеслав Недзельський та староста хору Валентина Мороз поділилися розповідями про творчу та благодійну діяльність хору.  

З вітальним словом з нагоди відкриття виставки та Дня Соборності України до учасників заходу звернувся Старовижівський селищний голова Василь Камінський. Жителька селища Стара Вижівка Софія Страшевська прочитала вірш на духовну тематику.

Учасники народного хору «Надвечір'я» подарували учасникам заходу різдвяні колядки − «В Вифлеємі радість стала», «Сумний святий вечір», духовний музичний твір «Молитва».

Спільно із учасниками заходу вшанували хвилиною мовчання українських воїнів, які віддали життя за свободу і незалежність України у боротьбі із російським агресором.  

На завершення всі учасники заходу заспівали спільно «Многая літа» за перемогу та мир в Україні.

Читайте також: Жителі Старовижівщини колядували на мультикоптер для військових. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром