У Старій Вижівці вшанували пам’ять жертв Голодомору

27 Листопада 2022, 11:32
У Старій Вижівці вшанували пам’ять жертв Голодомору 1020
У Старій Вижівці вшанували пам’ять жертв Голодомору

У селищі Стара Вижівка відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору.

Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Пам’яті мільйонів українських громадян, які загинули мученицькою смертю від штучних голодоморів, заподіяних сталінським тоталітаризмом, пам’яті тисяч сіл і хуторів, які щезли з лику землі після найбільшої з трагедій XX століття віддали свою молитву та запалили свічу пам’яті старовижівчани.

«Страшна трагедія 1932 – 1933 років… Здавалося, це ніколи не повториться… Проте московити і сьогодні прагнуть знищити цілу націю… Українську націю, яка має свою землю, свою історію, свою думку, свою державу! Тож схилімо голови у спільній молитві та згадаймо мільйони безневинно вбитих жертв Голодомору та тисячі жертв вбитих та заморених рашистським окупантом сьогодні», − зазначив під час свого виступу селищний голова Василь Камінський.

Представники духовенства селища Стара Вижівка помолилися за душі спочилих під час Голодомору та загиблих на війні з росією українців.

«Просякнута кров’ю українська земля породила нових патріотів національної духовності, які рішуче заявили світові національне кредо словами свого поета Василя Симоненка: «Народ мій є, народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!», − ідеться в дописі.

Читайте також: У Глухах вшанували пам'ять жертв Голодомору. 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39