Ігри, конкурси, турніри: у Глухах провели тиждень української мови та літератури

15 Листопада 2022, 13:56
Ігри, конкурси, турніри: у Глухах провели тиждень української мови та літератури 439
Ігри, конкурси, турніри: у Глухах провели тиждень української мови та літератури

У ліцеї села Глухи Дубечненської громади у рамках тижня української мови та літератури організували низку заходів.

Про це написали на сторінці навчального закладу у фейсбуці.

«Програма предметного тижня була, як завжди, досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу», − ідеться в дописі.

Метою всіх проведених заходів було донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

На відкритті тижня ліцеїсти ознайомились із планом основних заходів та конкурсними програмами. Здобувачі освіти написали перший етап мовознавчого конкурсу імені Петра Яцика (3-11класи), в якому показали свої глибокі знання з рідної мови.

Цікава і дуже пізнавальна мовознавча гра «Правда чи дія» відбулася у 10 класі. Старшокласники ділилися своїми знаннями та ерудицією щодо історії, розвитку та значення мови в їхньому житті.

Оригінальний літературно-мистецький конкурс «Твір на одну букву» для учнів 7-11 класів показав широкий словниковий запас і креативність конкурсантів.

Музичні перерви, на яких лунала сучасна пісня на слова Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, створили особливу атмосферу тижня.

Читайте також: «Осінні барви»: у Глухах провели фотоконкурс. 

Вчителі-словесники 9 листопада презентували позакласні заходи у 5-11 класах «Нестор Літописець – батько української словесності».

У цей день всі зацікавлені доєдналися до ліцеїстів 9-11 класів, щоб написати Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – 2022.

Ліцеїсти 5-6 класів активно взяли участь у конкурсі «У гості до української казки». Їхні чудові малюнки , а також плакати, які були об’єднані темою «З рідним словом у серці», протягом тижня прикрашали коридор школи.

Учні творчо та по-сучасному підійшли до виконання завдання у конкурсі фотоколажів «Найкраща мова єднання – українська».

Мовознавчий турнір між командами учнів 8 класу був цікавим як для учасників, так і для глядачів. Відеоконкурс «Найкращий декламатор улюбленої поезії» відбувся вперше в Глухівському ліцеї.

В останній день тижня учні 9 класів позмагалися в українській калейдоскоп-грі «Рідна мова – мати єдності», а семикласники − в мовознавчому конкурсі «Україна – це ми».

Одинадцятикласники за круглим столом обговорили перегляд відео «Як боролися з українською мовою останні 100 років».

Після підбиття підсумків і нагородження переможців вчителі-словесники ще раз наголосили, що грамотно володіти державною мовою – це обов’язок справжніх українців.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024