Жителів Смідинської громади закликають долучатися до акції «Батарейки, здавайтеся!»

09 Листопада 2022, 15:05
Батарейки 647
Батарейки

У Смідині юні екоінспектори запустили акцію «Батарейки, здавайтеся!».

Про це написали на сторінці Смідинської громади у фейсбуці.

Жителі Смідинської громади можуть долучитись до цієї акції та залишити відпрацьовані батарейки в спеціальному контейнері в приміщенні:

  • сільської ради;
  • магазинів;
  • Центру культури, дозвілля, спорту та туризму.

Практично на всіх батарейках є знак у вигляді перекресленого сміттєвого контейнера. Це означає, що викидати батарейку в сміттєвий бак заборонено.

Одна батарейка забруднює 16 квадратних метрів землі. Кожна містить сильні луги або кислоти, деякі важкі метали. Взаємодіючи на сміттєвому полігоні, елементи батарейки утворюють отруйну суміш, яка знепліднює землю та може вражати живі організми, зокрема людину.

Чому утилізувати батарейки так важливо?

Важко описати роль батарейки в нашому житті. Вони скрізь. Практично всі прилади, які роблять наш побут простішим та комфортним, мають акумулятори. Це джерело енергії, яке ми використовуємо щодня, а коли приходить час – змінюємо стару батарейку на нову. Мало хто замислюється, куди ж потрапляють мільйони акумуляторів, які вичерпали свій ресурс.

Викинути батарейку в загальний сміттєвий бак означає завдати шкоди не лише собі та оточуючим, але й декільком наступним поколінням.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39