У Старовижівській громаді ліквідовують стихійні сміттєзвалища

21 Жовтня 2022, 10:38
У Старовижівській громаді ліквідовують стихійні сміттєзвалища 541
У Старовижівській громаді ліквідовують стихійні сміттєзвалища

Триває робота щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ поза межами населених пунктів Старовижівської громади.

Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Жителям громади нагадали про те, що відповідно до статті 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності − від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Окрім того, відповідно до пункту 4.2. Правил з питань благоустрою, забезпечення чистоти і порядку та додержання тиші в громадських місцях на території селищної ради, затверджених рішенням селищної ради від 27 квітня 2016 р. № 5/5, суб’єкти господарювання та громадяни, які мають будинки на правах приватної власності, зобов’язані укладати договори на вивезення, приймання та знешкодження побутових відходів.

За невиконання вимог цих правил також наступає адміністративна відповідальність (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Просимо громадян, хто ще не уклав договір на вивезення та захоронення твердих побутових відходів, звертатися до Старовижівського виробничого управління житлово-комунального господарства (селище Стара Вижівка, вул. Коцюбинського, 2). Давайте разом з усією відповідальністю ставитись до питання збереження чистоти та порядку в нашій громаді!, − ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що поблизу села Нова Вижва Старовижівської громади ліс перетворили на сміттєзвалище.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024