Перевірили, в якому стані перебувають лебеді на озері поблизу Любохин

29 Січня 2018, 14:21
Фото ілюстративне 3194 Джерело: http://gordonua.com/news/society/v-chernovickoy-oblasti-massovo-gibnut-lebedi-na-ozere-v-chertorie-167204.html
Фото ілюстративне

Інспектор з охорони навколишнього середовища Андрій Савчук перевірив, в якому стані перебувають лебеді, які зимують на Білому озері.

Водойма знаходиться між селами Прип’ять Шацького району та Любохинами. «На озері є птахи, нарахував 190 лебедів. Зазвичай вони зимували на озері в Синовому, цього року вибрали Біле озеро. Для пернатих  головне – це мілководдя. Нічого страшного не відбувається: озеро розтало, тож вони не голодують».

Нагадаємо, два дні тому в редакцію звернулися з повідомленням, що на озері поблизу Любохин гинуть лебеді. Користувачка Марія Дячук написала у Facebook: «Лебеді якось дивно ослаблені. Озеро довго не було замерзле і щоб від голоду... Міцніші перелітають, сідають на інших озерах. На лід... Боляче дивитись. Проїжджала понад Білим, то бачила. Зараз прилітають на Пісочне на промоїну. Кидаємо їжу на лід, бо близько підійти не можна». 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром