Свята та іменини 28 січня

28 Січня 2018, 08:20
1656

День ангела святкують: Веніамін, Гаврило, Іван, Олена, Іван, Максим, Михайло, Павло, Прохор.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з днем народження, надсилайте привітання та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Район. Стара Вижівка вітає тих, у кого сьогодні день народження та іменини! Бажаємо побільше позитивних новин, хорошого настрою, теплих розмов та щирої любові. Залишайтеся собою та цінуйте кожну хвилинку свого життя.

28 січня – Міжнародний день захисту персональних даних

Це свято було встановлено для того, щоб користувачі мережі не забували про дотримання правил поведінки в інтернеті, які допомагають убезпечити їх віртуальне і реальне життя.

Народний календар

Павлів день на честь церковного свята – дня пам’яті преподобного Павла Фівейського. Його також називають Павлом Єгипетським або Павлом Відлюдником.

У народі цей день отримав ще одну назву – День чаклунів. Люди вірили, що в цей день чаклуни і чаклунки можуть передавати учням своє мистецтво. Це було чревате різними неприємностями для оточуючих, адже учням потрібно було випробувати отримані здібності.

Цей день в історії

98 – римським імператором стає Марк Ульпія Траян, другий з так званих «хороших імператорів».

1077 – Папа Римський Григорій VII взяв верх над німецьким королем і монархом Священної Римської імперії Генріхом IV в конфлікті, що завершився «ходінням в Каносси».

1596 – на борту свого корабля від дизентерії помер англійський пірат Френсіс Дрейк.

1918 – Естонія і Латвія оголошують свою незалежність від Росії.

1920 – виставою В.Винниченко «Гріх» у Вінниці відкрився Український драмтеатр імені Івана Франка (тепер Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка)

1992 – національний синьо-жовтий стяг Верховною Радою України затверджено Державним Прапором України

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Італією.

2003 – в ході зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Леоніда Кучми підписано Договір про російсько-український державний кордон.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024