«Смідинська капуста»: господиня поділилася секретами приготування

27 Вересня 2022, 13:47
Печена капуста 2596
Печена капуста

У Смідині капусту готують за особливим рецептом.

«Смідинська капуста» − головна родзинка престольного свята у селі, який відзначають 27 вересня. Про це написали на сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму села Смідин у фейсбуці.

«Усі ми звикли бачити уже готову, запашну страву на тарілці, але мало хто знає справжній старовинний рецепт її приготування, особливо гості свята», − ідеться в повідомленні.

Господиня Марія Поляк поділилася секретами приготування цієї страви.

«Шкода, що камера не передає аромат, який панував у приміщенні. Господиня протягом усього свого життя дотримується таких традицій випікання капусти», − зазначили в дописі.

Окрім відчуття духовності та причетності до рідної культури, випікання капусти в печі має певні особливості.

Розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі та насолоджуються ароматом.

«Підтримуймо та наслідуймо наші місцеві українські традиції, аби з покоління в покоління вшановувати їх протягом цілого життя», − написали в повідомленні.

Нагадаємо, у Смідині запустили флешмоб з нагоди престольного свята. 

Коментар
14/12/2024 П'ятниця
13.12.2024
11:48
КОЛОНКА Війна за війну 357