У Смідинській громаді триває реалізація екопроєкту

26 Вересня 2022, 14:25
У Смідинській громаді триває реалізація екопроєкту 492
У Смідинській громаді триває реалізація екопроєкту

З 2021 року Волинський Інститут Права реалізовує проєкт «Супровід Смідинської територіальної громади у процесі реалізації заходів із охорони довкілля».

Про це написали на сторінці Волинського Інституту Права у фейсбуці.

На вулицях села Зачернеччя Смідинської громади стало чистіше завдяки активним місцевим жителям, які долучилися до екоакції. Її у вересні 2022 року організували Волинський Інститут Права та місцева влада.

«Людей, які незнайомі з роботою нашої організації, може трохи здивувати, чому ми втілили цей захід. Тому трішки поясню. Завдяки проєкту «Супровід Смідинської ТГ у процесі реалізації заходів із охорони довкілля» напрацьовують зміни до головного планового документа громади в частині екології», – зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Читайте також: У Дубечненській громаді провели екоакцію. 

Вона додає, що паралельно з напрацюванням змін до стратегії важливо, щоб жителі громади були готові до реалізації запланованого. Тому паралельно відбуваються різноманітні заходи, які сприяють посиленню екологічної свідомості. Зокрема, тренінги та екоакції. Щодо останнього, то такий захід влітку 2022 року відбувся у Смідині, а у вересні − в Зачернеччі.

Організатори зазначають, що долучитися до екоакції запрошували всіх зацікавлених. Водночас саме учні проявили найбільшу активність.

«Поки дорослі зайняті роботою і домашніми справами, навколо теми екології у Зачернеччі згуртувалися їхні діти. Вони активно долучилися до толоки і навіть, так би мовити, змагалися між собою, хто знайде більше сміття», – розповідає Ірина Гайдучик.

По завершенні прибирання усі зацікавлені мали змогу взяти участь у гутірці та дізнатися пізнавальну інформацію про сортування сміття і компостування.

Довідково:

Захід організував Волинський Інститут Права за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024