Скільки грошей старовижівські судді пожертвували на армію зі своєї зарплати

19 Вересня 2022, 10:34
Старовижівський районний суд 689
Старовижівський районний суд

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало посадовців взяли за звичку перераховувати частину зарплати на потреби Збройних сил України. Судді на Волині – не виключення. Дехто з них за чотири місяці війни перерахував на підтримку армії свою місячну зарплату.

Як повідомили «Силі правди» в територіальному управлінні Державної судової адміністрації, чи відраховувати кошти із зарплати та яку суму – вирішує кожен суддя окремо. Відповідна ініціатива є добровільною і підтверджується наказом від свого імені. Кошти перераховуються на єдиний рахунок Національного банку України, який призначений для підтримки Збройних сил України.

Упродовж березня-червня цього року на таку ініціативу підписалися 11 із 88 суддів місцевих судів області. Загалом з їхньої зарплати за чотири місяці відрахували на армію 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що старовижівські судді передаватимуть частину своєї зарплати на потреби ЗСУ. 

Зокрема, суддя Старовижівського районного суду Олександр Назарук не був осторонь допомоги – із його зарплати відрахували на ЗСУ 51 695 гривень. При цьому він отримував щомісяця одну з найнижчих зарплат в області порівняно з колегами – в середньому 63 500 гривень.

Голова Старовижівського районного суду Оксана Хаврона віддала на підтримку армії 45 937 гривень. Її середньомісячна зарплата становить 87 тисяч гривень. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром