У Журавлиному виявили боєприпаси часів Другої світової війни

08 Вересня 2022, 13:46
На Волині знищили боєприпаси часів Другої світової війни 526
На Волині знищили боєприпаси часів Другої світової війни

У двох селах на Волині виявили застарілі боєприпаси.

Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Волинській області 7 вересня знищила чотири боєприпаси часів Другої світової війни. Про це написали на сторінці волинських рятувальників.

Напередодні небезпечні знахідки виявили свідомі мешканці у Луцькому районі біля села Вічині та села Журавлине Ковельського району під час проведення земляних робіт.

Читайте також: Що робити, якщо виявили вибухонебезпечні предмети: рекомендації від поліції. 

До приїзду рятувальників місце виявлення вибухонебезпечних предметів взяли під охорону співробітники Національної поліції. Під час обстеження території інших вибухонебезпечних предметів не виявили.

Фахівці ДСНС ідентифікували знахідки як три артилерійські снаряди калібру 76 та 152 міліметрів та одну ручну гранату часів минулої війни, вилучили та знищили їх шляхом контрольованого підриву.

«Повсякчас є ймовірність виявити вибухонебезпечні предмети часів минулої війни у найбільш неочікуваних місцях. Кожному слід знати, як діяти у такому випадку: не чіпаючи підозрілий предмет, позначити місце знаходження, викликати службу порятунку «101» та чекати прибуття фахівців», − ідеться в повідомленні.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром