У Смідині обговорювали, як завершити будівництво амбулаторії

08 Вересня 2022, 11:20
У Смідині обговорювали, як завершити будівництво амбулаторії 603
У Смідині обговорювали, як завершити будівництво амбулаторії

Голова Волиньради Григорій Недопад спільно з керівництвом обласної військової адміністрації оглянули об’єкти соціальної сфери, будівництво яких майже завершене, але держава за нього повністю не розрахувалася.

Зокрема, очільник обласної ради, начальник ОВА Юрій Погуляйко та його перший заступник Сергій Мовенко відвідали амбулаторію у селі Смідин. Заклад будували коштом державної програми «Сільська медицина», і він готовий на 95%. Про це написали на сторінці Волинської обласної ради у фейсбуці.

На сучасну медустанову місцеві мешканці чекали з нетерпінням. Але з початком повномасштабного вторгнення державне фінансування припинилося. Тож було звернення до голови облради з проханням знайти можливість дофінансувати завершення будівництва з обласного бюджету.

Для завершення Смідинської амбулаторії не вистачило 1,5 мільйона гривень для пусконалагоджувальних робіт вентиляції та благоустрою території.

Підсумовуючи результати робочої поїздки, Григорій Недопад зазначив, що обласна влада повинна знайти шляхи вирішення проблеми повноцінного функціонування цього об’єкта.

Відтак спільно з керівництвом ОВА проведуть ряд консультацій, як не порушуючи фінансової дисципліни в умовах воєнного стану, усе ж погасити борги держави з обласного бюджету.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024