Жителів Старовижівської громади закликають дбати про благоустрій

07 Вересня 2022, 15:25
Благоустрій 514
Благоустрій

Старовижівчан закликають дотримуватися правил з питань благоустрою, забезпечення чистоти і порядку та додержання тиші в громадських місцях на території селищної ради.  

З метою забезпечення чистоти та затишку у громаді Старовижівська селищна рада просить землекористувачів систематично здійснювати заходи щодо підтримання належного санітарного та естетичного стану на власних та закріплених територіях. Про це написали на сторінці Старовижівської селищної ради у фейсбуці.

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» суб’єктами у сфері благоустрою населених пунктів є органи державної влади та органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, органи самоорганізації населення та громадяни.

Загальні обов’язки громадян у сфері благоустрою на території Старовижівської громади передбачені ч. 2 ст. 17 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», та Правилами з питань благоустрою, забезпечення чистоти і порядку та додержання тиші в громадських місцях на території селищної ради, які затверджені рішенням Старовижівської селищної ради від 27 квітня 2016 року № 5/5.

Читайте також: Старовижівчанам нагадали про штрафи за спалювання сміття та сухої трави. 

Утримання дворів, тротуарів, майданчиків, покриття проїжджої частини вулиці, інші території земельних ділянок, що надані у власність або користування юридичним або фізичним особам, на відстані 15 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці, покладається на власників або користувачів земельних ділянок, або спеціалізованого комунального підприємства, у разі укладення відповідного договору на утримання та прибирання території.

Особи, винні у порушенні державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів, притягуються до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 гривень), і на посадових осіб, громадян − суб'єктів підприємницької діяльності − від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 гривень).

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024