Що робити, якщо зникла дитина: поради поліції

01 Вересня 2022, 09:22
Що робити, якщо зникла дитина: поради поліції 340
Що робити, якщо зникла дитина: поради поліції

Якщо ваша дитина зникла, негайно повідомте на «102» або зверніться в найближче відділення поліції.

Своєчасно розпочаті пошукові заходи − запорука успішного результату. Ювенальні поліцейські нагадали батькам корисні поради щодо дій у випадках зникнення дітей. Про це написали на сторінці Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області у фейсбуці.

Під час звернення до поліції з приводу зникнення дітей необхідно повідомити таку інформацію:

  • ім’я дитини, її вік;
  • місце проживання та місце навчання;
  • час зникнення;
  • надати свіжу фотографію дитини.

Після вашого телефонного повідомлення на пошуки будуть зорієнтовані чергові наряди патрульної поліції або групи реагування патрульної поліції в тому районі, де зникла дитина.

Не соромтеся телефонувати всім знайомим, хто хоча б щось може знати: друзям, сусідам, далеким родичам, тренерам, репетиторам, вчителям. Найбільш зацікавлені учасники пошуку − ваша сім’я і друзі, тому підключайте їх всіх.

Також можна звернутися за допомогою до волонтерів.

У разі, якщо дитина зникла з дому, швидко перегляньте всі її речі, особистий щоденник, пошукайте залишену записку.

Під час пошуків хтось повинен залишитися вдома на випадок, якщо дитина повернеться за місцем мешкання. Інші учасники пошуку можуть пройти по відомому і звичному для неповнолітнього маршруту.

При собі обов’язково майте свіже фото дитини, наприклад, на мобільному телефоні.

Якщо малеча загубилася в громадському місці, відразу повідомте про це охорону, адміністрацію організації, установи, працівників транспорту. Необхідно негайно почати контролювати входи-виходи, перевірити вбиральні, автостоянки, склади, оголосити по гучному зв’язку про факт зникнення дитини, її прикмети.

Пошук зниклих дітей здійснюють працівники поліції через відомчий сайт Нацполіції, соціальні мережі, ЗМІ, місцеві телеканали та радіо.

Окрім того, працює телеграм-бот «Пошук дітей».

Бот створили для спрощення процедури подачі відомостей про дитину, яка зникла безвісти. Усю отриману інформацію офіційно реєструють та ретельно перевіряють працівники поліції.

Читайте також: Як мінімізувати ризики витоку даних: поради кіберполіції. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром