На Старовижівщині у сім’ї переселенців з Харкова народилася двійня

29 Липня 2022, 09:31
Двійня 1600
Двійня

У пологовому відділенні Старовижівської багатопрофільної лікарні у родини переселенців Марини і Володимира Мазуриків з Харкова народилися дві дівчинки.

Про це написала завідувачка пологового відділення Світлана Ющик на своїй сторінці у фейсбуці.

Життя цієї дружної родини докорінно змінилося 24 лютого 2022 року.

«Коли Марина розповідала хронологію подій, дехто з нас плакав, а мені здавалось, що я бачу страшний фільм жахів. Вибухи, ракети, гул авіації...», − написала лікарка Світлана Ющик.

Сім'ї виїхала в село Донець Харківської області, тиждень майже постійно перебували в підвалі.

Марина розповідала, що була тоді на четвертому місяці вагітності, знала, що носить під серцем двох дітей. Було страшно, бо рашисти не пропускали швидких з Балаклії, багато людей тоді не змогли отримати медичної допомоги, помирали старші люди. Марина пригадала випадок, коли швидку допомогу, яка їхала до породіллі, зупинили «освободітєлі» і вимагали 1000 доларів.

Сім'я прийняла рішення добиратись до Львова. Евакуаційним поїздом їхали 26 годин, було десять людей в купе. Марина з вдячністю згадує волонтерів, які підносили до поїзда воду, бутерброди, а в Львові годували гречкою.

З 9 березня родина живе в Старій Вижівці.

«27 липня. Почали кесарів розтин − включилась сирена! Кляті орки, вам нас не залякати! Дві чудові дівчинки сповістили світ про своє народження! Батьки щиро тішаться своїми новонародженими донечками. А ми, медичні працівники, горді і щасливі, що змогли надати кваліфіковану допомогу при народженні двійні», − ідеться в дописі.

Читайте також: Утретє стала мамою: у Старій Вижівці в родині переселенців народився хлопчик. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром