У Кримному спіймали п’яного мотоцикліста: його оштрафували

25 Липня 2022, 09:31
У Кримному спіймали п’яного мотоцикліста: його оштрафували 505
У Кримному спіймали п’яного мотоцикліста: його оштрафували

Старовижівський районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності порушника, який керував мотоциклом з ознаками алкогольного сп’яніння.

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з постанови суду від 12 липня 2022 року.

Водій 26 червня 2022 року о 21:00 в селі Кримне Дубечненської громади по вул. Центральна керував мотоциклом марки GEONPANTERA з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації рухів, почервоніння очей).

Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку на місці та у медичному закладі відмовився.

Обвинувачений у судовому засіданні пояснив, що того дня він сидів за кермом мотоцикла біля кафе «Чайка», двигун був вимкнений, та до нього підійшли працівники поліції й запропонували пройти у їхній службовий автомобіль.

Зі слів підсудного, він сів у їхнє авто та вони одразу почали складати протокол про адміністративне правопорушення. Зазначив, що не керував мотоциклом, за кермом був його брат.

Читайте також: Винесли вирок водію, який п’яний їздив у Рокиті. 

У суді взяли до уваги відеозапис події правопорушення, на якому зафіксовано, що водій не заперечував факт керування мотоциклом. Спочатку погодився пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки, а потім відмовився. Просив працівників поліції не складати протокол про адміністративне правопорушення за керування мотоциклом напідпитку.

Суддя постановив визнати винним водія у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього 17 тисяч гривень штрафу.

Чоловіка позбавили права керувати транспортними засобами на один рік.

Також кермувальник заплатить на користь держави судовий збір у розмірі 496,2 гривні. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024