Старовижівчанам нагадали про відповідальність за порушення пожежної безпеки під час жнив

20 Липня 2022, 09:15
Жнива 343
Жнива

Жителів Старовижівщини закликали дотримуватися правил пожежної безпеки при збиранні врожаю.

Про це написали на сайті Старовижівської громади.

«Пора жнив − особливий пожежонебезпечний період. Загрозливу обстановку створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, які нерідко знаходяться у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність», − ідеться в повідомленні.

Загальновідомо, що в цей напружений час найменша необережність у поводженні з вогнем біля хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні тощо можуть стати причиною пожежі, яка призведе до значних матеріальних втрат.

Відповідальність за дотримання пожежних норм під час збирання врожаю несуть керівники агропідприємств, і саме до них застосовують санкції у випадку виявлення порушень.

Відповідальні працівники, задіяні на пожежонебезпечних роботах, повинні пройти навчання з пожежно-технічного мінімуму. Усі працівники, службовці, зайняті на збиранні врожаю і заготівлі кормів, мають пройти інструктаж під розписку. Осіб, які не пройшли його, до цих робіт не допускають.

За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу на громадян від 3060 гривень до 6120 гривень, а на посадових осіб від 15300 гривень до 21420 гривень.

При надзвичайних ситуаціях телефонуйте «101».

Читайте також: Ціна на жнива: у Сереховичівській громаді визначили граничну вартість обмолоту. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024