За незаконний вилов риби судили уродженця села Глухи

19 Липня 2022, 12:25
Риба 1245
Риба

У Старовижівському районному суді розглянули справу стосовно уродженця села Глухи, який порушив правила рибальства.

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з постанови суду від 13 липня 2022 року.

Чоловік 2 травня 2022 року о 05:00 на озері Глухівське в селі Глухи Дубечненської територіальної громади незаконно ловив рибу однією сіткою. Унаслідок незаконного вилову впіймав сім карасів срібних, одного лина, одну плітку, два сомика карликового. Чоловік заподіяв шкоди рибним запасам України у розмірі 14331 гривня.

Рибалка в судовому засіданні вину та суму шкоди не визнав. Крім того, пояснив, що 1 травня 2022 року близько 20:00 він приїхав на озеро Глухівське та ловив рибу вудкою. Уранці 2 травня 2022 року він побачив, що в другому місці є світло від ліхтаря, підійшов туди і побачив сітку. Після цього він повернувся додому, взув чоботи та пішов діставати ту сітку.

Її він самостійно дістав та викинув на дорозі разом з рибою. Крім того, суду пояснив, що з ним на озері були ще й інші чоловіки, його односельчани.

Він подзвонив до свого брата, щоб той подивився, чи ловлять там рибу сітками. На озері Глухівське він разом з іншими рибалками зариблюють озеро, тому вони ходять і патрулюють, щоб ніхто не ловив рибу сітками. Коли підсудний повертався додому, його наздогнав інший чоловік та почав на нього кричати, що нібито він чіпав їх з сітку. З метою вирішення конфлікту чоловік запропонував викликати поліцію. Через годину приїхали працівники поліції та склали протокол.

Незважаючи на те, що чоловік заперечував провину, порушення правил рибальства підтвердили протоколом про адміністративне правопорушення, описом вилученого майна знарядь лову, поясненнями свідків, яких попередили про кримінальну відповідальність за неправдиві покази.

Суд визнав винним чоловіка у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 85 КУпАП, та оштрафував на 340 гривень. Сітку та рибу конфіскували.  

Також чоловік заплатить 496 гривень судового збору в дохід держави.

Читайте також: У Старій Вижівці оштрафували чоловіка, який погрожував фізичною розправою своїй матері. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром