Старовижівчани поширюють фейк про оновлення стрічки у фейсбуці

15 Липня 2022, 11:55
Фейк 748
Фейк

У липні 2022 року у старовижівському сегменті фейсбуку прокотилася хвиля однакових повідомлень про те, як оновити стрічку у фейсбуці.

У цьому дописі користувачам пропонують скопіювати текст і вставити собі його на сторінку, щоб бачити оновлення друзів. Багато людей поширили цю побрехеньку. Нікого навіть не насторожили помилки в цій інформації. Насправді подібні повідомлення − один з найпопулярніших видів фейкових флешмобів, передає Район.Стара Вижівка.

Такі публікації не мають жодного стосунку до зміни пріоритетності показу постів у стрічці новин. Те, як виглядає стрічка, залежить від алгоритмів соцмережі.

У соцмережі фейсбук є кілька інструментів, які допомагають користувачам налаштувати стрічку новин за власними побажаннями. І вони не мають нічого спільного з фейковим способом оновлення, який поширюють старовижівчани на своїх сторінках у фейсбуці.

Наприклад, для зміни формування наповнення стрічки необхідно перейти на головну сторінку свого профілю та обрати розділ «Налаштування та конфіденційність». Детальніше читайте тут.

Для зменшення кількості непотрібної інформації у стрічці можна скасувати підписку на людей чи сторінки, пости яких вас не цікавлять.  

Читайте також: П’ять фейків, які спростувала редакція Район.Стара Вижівка. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024