На Волині порушники-рибалки завдали збитків майже на сім тисяч гривень

15 Липня 2022, 11:44
Порушення правил рибальства 276
Порушення правил рибальства

З 4 по 12 липня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 9 порушень природоохоронного законодавства.

Серед них 2 порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (вилов риби з перевищенням дозволеної кількості гачків на особу) та 5 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби забороненим знаряддям лову). Також склали два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це інформує пресслужба рибпатруля.

Відповідно до результатів, вилучили 16 заборонених знарядь лову, серед яких 702 метри сіток. Нарахували збитки за таксами на майже 7 тисяч гривень. Попередили збитки рибному господарству на майже 97 тисяч гривень.

Порушення зафіксували на:

  • Меліоративний канал, поблизу села Нові Підцаревичі Маневицької громади Камінь-Каширського району. Два порушники здійснювали вилов риби двома сітним знаряддями лову.
  • Озеро Борове, поблизу села Крижівка Рожищенської громади Луцького району. Троє громадян ловили рибу сітним знаряддям лову, чим встигли завдати шкоди рибним запасам на 6 936 гривень. Пізніше на тій ж водоймі виявили безхазяйне знаряддя – ятір, з якого вилучили 10 раків та повернули у водне середовище. Попередили збитків на понад 33 тисячі гривень.
  • Озеро Оріхівське, поблизу села Оріхове Самарівської громади Камінь-Каширського району. Громадянин знаходився поблизу водойми з сухою сіткою. Крім цього, з водойми вилучили 13 безхазяйних сіток, загальною довжиною 665 метрів.
  • Озеро Пісочне, поблизу села Кримне Дубечненської громади Ковельського району. Викрили 1 порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення дозволених знарядь).

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає рибалок дотримуватися встановленого природоохоронного законодавства. В іншому випадку на рибних мародерів чекає покарання – від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024