У центрі зайнятості розповіли про тимчасову роботу

14 Січня 2018, 18:58
3100 Джерело: http://job.hneu.edu.ua/2010/06/interview.htmlка

Як роботодавцю вибрати та не помилитися між прийомом працівників на тимчасову роботу  та підписанням строкового трудового договору інформує Старовижівський ценр зайнятості.

Основний працівник пішов у щорічну відпустку або захворів. Ким замінити, якщо внутрішніх резервів не вистачає? Вихід  –  запросити стороннього фахівця. Варіантів два: на тимчасову роботу або за строковим договором. Кожен має переваги і недоліки. Як зробити правильний вибір?

Тимчасові працівники – це робітники і службовці, прийняті на роботу на строк до двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутніх працівників, за якими роботодавець зберігає місце роботи до чотирьох місяців.

Звільнення і повторне прийняття – не спосіб «продовжити» тимчасовий договір. Тимчасовий працівник стане постійним, якщо перерва триватиме менше тижня, а загальний строк роботи до та після перевищить два або чотири місяці

Попереджайте працівників про тимчасовий чи строковий характер праці при прийнятті на роботу. Про те, що працівник працюватиме тимчасово чи за строковим договором, вказують у заяві та наказі про прийняття на роботу. Причини тимчасовості чи строковості теж конкретизують.

Обираючи між тимчасовим і строковим договором, ураховуйте їх граничні строки, підстави та тривалість відсутності основного працівника.

 



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024