У Старій Вижівці ділили районний бюджет

14 Січня 2018, 16:52
1840

Голови ОТГ висловили своє бачення щодо проблемних питань фінансово-бюджетних відносин між районним бюджетом та бюджетами об’єднаних територіальних громад.

Відбулася робоча нарада під керівництвом голови райдержадміністрації Анатолія Бринчука з головами, заступниками та працівниками бухгалтерських служб об’єднаних територіальних громад. Засідання відбулося 11 січня,  – інформує сектор із питань внутрішньої та інформаційної політики апарату РДА.

У нараді взяли участь голова районної ради Юрій Кудацький, заступник голови райдержадміністрації Петро Філюк, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Децентралізація дозволяє нам розвиватися і рухатися вперед,– наголосив Анатолій Бринчук, – Громадам не просто розпочинати бюджетний процес та налагоджувати господарське життя. Наше завдання – підтримати їх роботу у забезпеченні місцевого та регіонального розвитку та поділитися досвідом.

Ряд соціальних закладів освітньої, культурної, медичної та інших сфер відійшли у підпорядкування об’єднаних громад. Тому відповідні керівники районних служб представили присутнім фінансові розрахунки, необхідні для утримання бюджетних установ, які знаходяться на території відповідних громад. Провели аналіз прийнятих бюджетів району та ОТГ на поточний рік та запропонували механізми фінансування по всіх галузях, з врахуванням змін процесу децентралізації в районі.

У районі утворено та функціонує три об’єднані територіальні громади: Смідинська, Сереховичівська та Дубечненська.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром