У Сереховичах боротимуться з безконтрольним виловом риби на місцевому озері

02 Липня 2022, 12:31
Риба 950
Риба

У селі Сереховичі, що є центром однойменної громади на Старовижівщині, відбулися збори рибаків.

Їх провели 26 червня. Про це написав голова Сереховичівської громади Ростислав Шиманський у фейсбуці.

«Не секрет, що озеро Серах є візитівкою Сереховичів, на трьох берегах якого розташоване село. Та й сама назва Сереховичів походить від назви озера. Тут можна і відпочити, і знайти таку жадану прохолоду в літню спеку. Воно як перлина виблискує своїми хвилями в самому центрі села, і цілком зрозуміло, що є бажання зберегти цю красу, зробити його ще кращим, а відпочинок комфортнішим», − написав Ростислав Шиманський.

Посадовець зазначив, що минулого року вирішили запустити в озеро травоїдних риб, а саме білого амура, коропа і товстолобика. Це зробили, оскільки озеро почало заростати катастрофічно швидко, а безлад, що панував на ньому з безконтрольним виловом риби, як і на переважній більшості громадських водойм, привів до значного зменшення кількості риби. Зібрали понад 40 тисяч гривень та закупили майже 500 кілограмів зарибка, який чудово прижився.

Читайте також: Стара Вижівка: судили рибалку, який браконьєрив на озері Синове. 

«Цьогоріч взимку спільнотою вирішили продовжити започатковану справу та зібрали майже 20 тисяч гривень. «Проте розпочалася війна, і всі кошти передали на ЗСУ, а дуже багато наших хлопців, ентузіастів цієї справи, пішли захищати Батьківщину. Спочатку все ніби було гаразд, всі дотримувались встановлених правил, проте з кожним разом все більше стало надходити повідомлень про порушення», − ідеться у повідомленні.

У Сереховичах організують чергування та перевірку дотримання прийнятих правил та норм вилову риби.

На зборах рибальської спільноти вирішили:

  • дозволити рибалку лише в неділю;
  • рибалити можна лише з берега (містка);
  • дозволяється використовувати лише одну поплавочну вудочку на «мирну» рибу, або один спінінг на хижу рибу, при цьому поплавочка має бути складена;
  • норма вилову не повинна перевищувати трьох кілограмів;
  • білий амур, короп, тостолобик незалежно від розміру має бути негайно відпущений назад в озеро;
  • рибалити дозволяється з 05:00 до 23:00 (дотримання комендантської години).

«Поважайте думку тих, хто дбає про порядок і примноження біоресурсів, хто наводить лад на берегах!», − закликав очільник Сереховичівської громади.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024