Був п’яним під час служби: у Старій Вижівці оштрафували військового

23 Червня 2022, 12:19
Був п’яним під час служби: у Старій Вижівці оштрафували військового 1482
Був п’яним під час служби: у Старій Вижівці оштрафували військового

Старовижівський районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовця, уродженця Вінниці, який перебував у стані алкогольного сп’яніння під час служби.

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з постанови суду від 3 червня 2022 року.

Військовослужбовець 31 травня 2022 року близько 18:00 перебував на території базового табору в селищі Стара Вижівка з ознаками алкогольного сп’яніння. Чоловіка направили до комунального некомерційного підприємства «Старовижівська багатопрофільна лікарня» Старовижівської селищної ради.

Від проходження тесту на алкоголь чоловік відмовився, однак зафіксували, що його хода хитка, мова загальмована, присутній запах алкоголю. Тобто військовослужбовець перебував в стані алкогольного сп’яніння у розташуванні військової частини в умовах особливого періоду під час виконання службових обов’язків.

Таким чином, вчинив правопорушення, за яке передбачена відповідальність за ч. 3 ст. 172-20 КУпАП.

Обвинувачений до суду не з’явився, але подав заяву про розгляд справи за його відсутності.

У суді, окрім протокола про військове адміністративне правопорушення, рапорта командира, консультаційного висновка спеціаліста Старовижівської лікарні, взяли до уваги і письмові пояснення військового, де він зазначив, що вживав спиртні напої, а саме горілку в об’ємі 400 мл.

Суддя постановив визнати військовослужбовця винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 172-20 КУпАП, та накласти на нього 3655 гривень штрафу.

Також чоловік заплатить на користь держави судовий збір у розмірі 496 гривень.

Читайте також: Оштрафували чоловіка, який хуліганив у Паридубах. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024