«Вона стільки писала, що газета постійно рясніла її прізвищем»: спогади про колишню редакторку зі Старої Вижівки

19 Червня 2022, 10:37
Наталія Фещук 733
Наталія Фещук

Наталія Фещук, колишня головна редакторка старовижівської газети «Сільські новини», 18 червня 2022 року мала би відзначати 64-й день народження. Але більш як рік тому через невблаганну тяжку хворобу скінчився її земний шлях.

Даниною її пам'яті стала книга «Душа віддана творчості й Богу», яку видав всеукраїнський тижневик «Вісник+К», де останні майже чотири роки Наталя працювала власним кореспондентом.  Про це пише Валентина Блінова у групі Рідна Старовижівщина у фейсбуці.

До збірки увійшли кращі публікації Наталії Фещук, її неопубліковані вірші та оповідання, а також спогади колег, рідних, друзів. Як пригадав шеф-редактор «Вісника+К» Євген Хотимчук, останні два-три роки стали для неї творчим вибухом. Вона стільки писала, що газета постійно рясніла її прізвищем.

Щиро і тепло згадали колегу письменниця Жанна Куява, яка починала свій шлях у журналістику в «Сільських новинах», журналістка і письменниця Олена Чабан, колега Ніна Панчешна, невістка Наталія Фещук, подруга Наталка Лабнюк.

«Мені випала важка місія – знайомитися з архівом Наталії Фещук, готуючи до видання цю книгу. Надзвичайно хвилююче було переглядати файли з її матеріалами, неопублікованими віршами, фотографії, читати сторінки незакінченої повісті. Це ніби поринати в думки, заглядати у душу, переживати емоції людини, яка уже відійшла у далекі засвіти. Її творчий спадок міг би бути набагато більшим, адже ще мала багато планів і задумів, але, на жаль, їм не судилося здійснитися», − зазначила Валентина Блінова.

Війна перекреслила намір провести публічну презентацію книги «Душа віддана творчості і Богу», готуючись до якої відомий на Старовижівщині самодіяльний композитор Петро Сачук поклав на музику окремі вірші Наталії Фещук. Але залишається сподівання, що ці пісні ще обов'язково прозвучать на концерті, і слухачі зможуть оцінити прекрасну лірику своєї землячки.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024