Під час обстрілу Святогірської лаври загинула черниця з Волині

04 Червня 2022, 08:35
Під час обстрілу Святогірської лаври загинула черниця з Волині 448
Під час обстрілу Святогірської лаври загинула черниця з Волині

Під час артилерійського обстрілу Святогірської Лаври, який стався 1 червня, загинула черниця Варвара Кисіль родом із Волині.

Про це повідомляють на сайті УПЦ.

В обителі уточнюють, що артобстріл келійних братніх корпусів Святогірської Лаври із трагічними наслідками стався 1 червня о 13.30. Декілька снарядів розірвалися безпосередньо в келіях 3-го і 4-го корпусів. У цей час братія та сестри, що переселилися до Лаври зі зруйнованого скиту с. Богородичне, перебували в келіях після трапези, готуючись до всенічного бдіння свята Вознесіння Господнього. Внаслідок удару загинули благочинний Лаври архімандрит Галактіон (Вуйченко), чернець Аристоклій (Хвощина) та черниця Варвара.

Також отримали тяжкі поранення 5 духівників, один із яикх помер у лікарні. Корпуси, що є пам’ятками архітектури, зазнали серйозних руйнувань із частковим загорянням.

3 червня, під час безперервних вибухів від влучень по будівлях та території Лаври, відбулася служба чину поховання собором братії.

У Святогірській Лаврі наразі окрім монашествуючої братії та сестер, перебуває близько 300 біженців, серед яких — інваліди, люди похилого віку, близько 60 дітей, у тому числі немовлята.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024