Лісівники та рятувальники Волині посилюють усі можливі заходи профілактики пожеж

18 Травня 2022, 10:03
Лісівники та рятувальники Волині посилюють усі можливі заходи профілактики пожеж 384
Лісівники та рятувальники Волині посилюють усі можливі заходи профілактики пожеж

Надважливо зараз – зберегти Волинь від вогню. Тому лісівники та рятувальники посилюють усі можливі заходи профілактики та проводять необхідні спільні навчання.

Про це йшлося під час наради 17 травня. Інформацію повідомляють на сторінці Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. 
Участь в обговоренні необхідних превентивних заходів взяли керівники складу ГУ ДСНС області та Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фахівці проаналізували основні причини і наслідки пожеж у лісах, обговорили результати уже проведеної роботи та напрацювали перелік важливих рішень та заходів, спрямованих на попередження вогню.

Серед таких - спільні протипожежні навчання, посилення патрулювання лісових масивів на виявлення порушників, методи їх покарання, обговорення найскладніших питань

під час засідань обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Окремо йшлося про посилення інформаційної роботи з населенням. Зокрема, збільшення кількості тематичних бігбордів, сіті-лайтів, інформаційних повідомлень у ЗМІ, виготовлення спеціальних пам’яток для населення щодо необхідності дотримання вимог пожежної безпеки.

Варто зазначити, що ця робота є системною і постійною.

Тому до пожежонебезпечного періоду готуються протягом всього року і пропрацьовують найгірші сценарії. Щоб ситуація в області була максимально безпечною.

Відповідна робота ведеться у всіх держлісгоспах області.

Лісівники облаштовують захисні мінералізовані смуги. Цього року нових майже 3,5 тис. км, догляди проведено на 6 тис. км.

Комплектують лісопожежні станції - на Волині таких загалом 23.

Допомагає сучасна техніка.

Зараз всі ліси області перебувають під відеонаглядом.

У держлісгоспах Волині встановлено 56 спостережних веж, працює 48 відеостанцій.

Нагадуємо також, що на час воєнного стану заборонено відвідування та в'їзд до лісу громадян, за винятком військових, правоохоронців, лісівників та органів місцевої влади.

Відпочивати дозволено лише на спеціально облаштованих для цього рекреаційних пунктах при дорозі.

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром