Жителям Смідинської громади розкажуть про особливості та перспективи вирощування органічних продуктів
У Смідині проведуть тренінг «Органічне виробництво – запорука продовольчої та економічної безпеки».
Відбудеться захід у четвер, 19 травня, об 11:00 в конференц-залі Центру культури. Про це Район.Стара Вижівка повідомив Волинський Інститут Права.
Учасникам тренінгу розкажуть, що таке органічні продукти, в чому особливості їхнього вирощування, які переваги для тих фермерів, що займаються вирощуванням органічних продуктів.
Читайте також: Жителям Смідинської громади розповіли, як утилізовувати сміття з користю.
Під час навчання також ітиметься про таке:
- чому органіка не дорівнює «еко» і «біо» та як відрізнити справжній органічний продукт;
- яке місце України на органічній карті світу та що з станом органічного ринку в нашій державі;
- які справи з вирощуванням цієї продукції на Волині.
Тренерка заходу – провідна фахівчиня органічного компонента швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» Олена Свиріпа.
Участь в навчанні дозволить зацікавленим мешканцям Смідинської громади не лише здобути нові знання, а й можливості. До прикладу, така продукція високо цінується на європейських ринках. Тому її вирощування має перспективи.
Довідково:
Навчання організовує Волинський Інститут Права за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».