Податки, лісозаготівля, підтримка переселенців: голови громад Старовижівщини взяли участь у нараді

08 Травня 2022, 10:44
Нарада 536
Нарада

Під головуванням начальниці Ковельської районної військової адміністрації Ольги Черен відбулася нарада з головами територіальних громад району.

У нараді, яку провели 6 травня 2022 року, взяли участь голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, перша заступниця голови райдержадміністрації Галина Коляда. Про це повідомили на сайті Ковельської районної ради.

Про  співпрацю з благодійним фондом «Рокада», можливості для гуманітарної, психологічної, юридичної, соціальної та юридичної підтримки внутрішньо переміщеним українцям доповіла координаторка проєкту у Волинській області Ірина Корольчук. Представниця фонду зазначила, що також партнерами та грантодавцями благодійного фонду «Рокада» є Міжнародний фонд «Відродження», Данська Рада у справах біженців, Міжнародний Жіночий Клуб Києва, Угорська Асоціація Мігрантів MENEDEK. Внутрішньо переміщені особи  у громадах можуть звернутися до працівників благодійного фонду за консультацією та підтримкою. А громади у різних куточках України − за гуманітарною допомогою.

Читайте також: У Старій Вижівці говорили про самоорганізацію жителів громади. 

Головна спеціалістка відділу інфраструктури, екології та житлово-комунального господарства управління регіонального розвитку райдержадміністрації Інна Боць зупинилась на аналізі здійснення заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів за 2021 рік.

Відповідно до рішень комісії у 2021 році були розподілені ліміти між 54 суб’єктами господарювання, згідно з поданими ними заявками. До бюджетів міських, селищних, сільських рад району надійшло 940 438 гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Відповідно до інформації Головного управління ДПС у Волинській області у 2021 році суб’єкти господарювання, яким розподілили ліміти на заготівлю другорядних лісових ресурсів по Ковельському району, сплатили податки, а саме:  ПДФО − 1,4 мільйона гривень; військового збору – 103 340 гривень; єдиного податку – 105 тисяч гривень.

Також учасники наради обговорили особливості організації заготівлі другорядних лісових матеріалів і продукції побічних лісових користувань в Ковельському районі у 2022 році.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024