Отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн

04 Травня 2022, 13:29
Отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн 651
Отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн

Заступник очільника МВС Ігор Бондаренко поінформував про нові цифрові інструменти, які впроваджує Міністерство для зручності громадян. Зокрема, отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн.

Про це заступник Міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко повідомив під час брифінгу «Цифрові сервіси та проекти МВС в умовах війни», пишуть на Урядовому порталі.

Посадовець розповів про зміни в сервісі отримання витягу про несудимість. До війни громадяни мали змогу замовити довідку про несудимість онлайн, зокрема відповідна послуга була в застосунку Дія. Однак з початком російського вторгнення державі задля захисту своїх електронних ресурсів довелося обмежити їхню роботу.

«Розробили сервіс vytiah.mvs.gov.ua, за допомогою якого громадяни України можуть у безпечний спосіб, швидко та ефективно замовити витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України», – сказав Ігор Бондаренко.

Отримати послугу можна швидко. Для цього достатньо увійти до «Особистого кабінету» за допомогою кваліфікованого електронного підпису та подати запит.

«Автоматична обробка запиту відбувається досить швидко, вже за лічені хвилини в «Особистому кабінеті» з’являється витяг в електронному вигляді з QR-кодом, що дає змогу перевірити чинність даного документу», – сказав Ігор Бондаренко.

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для:

  • здійснення всиновлення;
  • оформлення документів в органах соціального забезпечення;
  • оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав;
  • оформлення на роботу;
  • для участі в процедурі закупівель тощо.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром