Поблизу Брунетівки виявили трьох рибалок, які наловили сітками окунів та пліток

20 Квітня 2022, 08:55
Рибалка 648
Рибалка

Волинський рибоохоронний патруль продовжує активну рибоохоронну роботу на водоймах Волині. Так, у період з 11 по 18 квітня викрили 13 порушень правил рибальства.

Серед них чотири грубих порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та сім – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також склали два акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Про це інформує пресслужба рибпатруля.

Начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик повідомив, що за цей період на порушників наклали 391 гривню штрафів, решту накладуть суди, куди скерували матеріали. Нарахували шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 17 272 гривні. Під час проведених рибоохоронних заходів державні  інспектори вилучили 20 заборонених знарядь лову та 11 кілограмів водних біоресурсів.

Для прикладу, 11 квітня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами відділу прикордонної служби «Самари» здійснили рибоохоронний рейд на водойми Самарівської територіальної громади Ковельського району.

Так, на озері Оріхівське, поблизу села Мале Оріхове Самарівської територіальної громади (гідрологічний заказник «озеро Оріхівське») викрили грубе порушення правил рибальства.

Громадянин ловив рибу сітним знаряддям лову. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На порушника склали протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готують до передачі  в суд для притягнення порушника до відповідальності. Знаряддя лову рибоохоронці вилучили.

Пізніше на тому ж озері зафіксували безгосподарське майно. З водойми вилучили 12 сітних знарядь лову, загальною довжиною 508 метрів. У сітках знаходилося 10 кілограмів риби, яку безоплатно передали на потреби прикордонної служби.

16 квітня грубе порушення рибальства зафіксували на озері Пісочне, поблизу села Брунетівка Старовижівської ТГ Ковельського району. Троє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома сітними знаряддями та встигли зловити два окуні та сім пліток. Шкода, завдана рибним запасам, склала 17 272 гривні.

Порушників затримали військові та викликали на місце правопорушення працівників поліції та рибоохорони. Рибоохоронці склали на громадян три протоколи за. ч. 4 ст. 85 КУпАП.  Матеріали справ готують до передачі  в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Нагадуємо, що з 11 квітня 2022 року на Волині набрала чинності нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство поза нерестовою ділянкою з берега з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину окуня становить 3 162 гривні, плітки – 1 564 гривні.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром