У березні волиняни 19 разів порушували правила рибальства

09 Квітня 2022, 12:25
Порушення правил рибальства 770
Порушення правил рибальства

У березні рибпатруль здійснив 11 рибоохоронних рейдів та викрив 19 порушень правил рибальства.

Про це інформує пресслужба Волинського рибпатруля.

Також склали вісім актів виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучили 89 сітних знарядь.

Начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик розповів, що вони нарахували шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 39,1 тисячі гривень. У порушників вилучили 18 кілограмів водних біоресурсів та чотири заборонених знарядь лову. Чотири адміністративних справи передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, 15 березня рибоохоронці спільно з працівниками патрульної поліції, офіцером громади Дубечненської ТГ та громадськістю викрили двох громадян, які планували здійснювати вилов риби електрострумом.

Завдяки оперативній роботі порушники не встигли завдати шкоди водним біоресурсам. Інцидент стався на розливі озера Луки, поблизу села Дубечне Дубечненської ТГ Ковельського району Волинської області.

20 березня в ході рибоохоронного рейду викрили грубе порушення рибальства на озері Віно, поблизу села Троянівка Камінь-Каширського району Волинської області. Громадянин з човна за допомогою сітного знаряддя лову встиг виловити 15 кілограмів риби, а саме: 4 амура, 4 щуки та 7  карасів сріблястих. Завдали шкоди рибним запасам на суму 39,1 тисячі гривень.

У двох випадках на викритих громадян склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ передали в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

17 березня з Хрінницького водосховища, поблизу села Липа Луцького району вилучили 20 сітних знарядь загальною довжиною 800 метрів. У сітках знаходилося 5 кілограмів живої риби: 4 щуки та 5 окунів. Їх повернули у водне середовище та попередили збитків рибному господарству на суму майже 29,7 тисячі гривень.

21 березня під час обстеження озер Світязь та Пулемецьке Шацької ТГ Ковельського району з водойм вилучили 10 сіток, загальною довжиною 700 метрів.

«Вважаємо, що браконьєрство чи отримання прибутку від незаконно виловленого – не припустимо, тим паче у воєнний час. Закликаємо громадян дотримуватися правил рибальства, берегти рибні запаси та добровільно віддавати сітні знаряддя для допомоги армії», – інформує пресслужба.

Для повідомлень про порушення телефонуйте на «гарячу лінію» Волинського рибпатруля: 067 360 78 40.

Нагадаємо, 11 квітня розпочинається нерестова заборона на водоймах Волинської області. Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом, але за межами нерестовищ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024